Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zahraniční filmaři v Liberci budou natáčet seriál, omezí to pohyb v centru a na radnici. Štáb zabere i  parkovací místa

21. 02. 2020 | 10:12

AKTUALIZOVÁNO: Natáčení filmových scén omezí v příštím týdnu v centru Liberce parkování, dopravu i přístup do historické budovy radnice. Jde o natáčení fantasy seriálu zahraniční produkce. V tiskové zprávě o tom dnes informoval mluvčí radnice Jan Král. "Bližší informace o seriálu nám produkce prozatím neprozradila," dodal. Kromě Liberce se podle něj bude seriál točit třeba i v Turnově.

filmCentrum1
Auta filmařů spolehlivě zaberou ta nejlepší parkovací místa v centru krajského města.

Od pondělí do soboty nebude možné v horním centru Liberce parkovat před Divadlem F. X. Šaldy, před hlavní poštou, v Železné a Kostelní ulici, u kavárny Pošta a část parkovacích míst bude pro filmaře rezervována na Sokolovském náměstí. "Prosíme proto řidiče, kteří se vydají do centra města, aby využili parkovací plochy na Vavřincově vrchu, ve Frýdlantské ulici, v NG Plaza nebo parkoviště krajské vědecké knihovny," uvedl Král.

V historické budově radnice budou přípravy a natáčení probíhat zejména od úterý 25. do 27. února. "Žádáme proto občany, kteří se sem chystají na jednání, aby počítali s možným omezením pohybu na nezbytně nutnou dobu po dobu záběru," uvedl mluvčí. V pátek 28. února se filmový štáb přesune do Kostelní ulice, scény se tam budu natáčet odpoledne a večer. "Informujeme řidiče, že po dobu záběru může být zastavována doprava v Železné ulici v obou směrech," dodal Král.

archivní foto z předchozího natáčení. Centrum bylo zcela neprůjezdné.

V Liberci funguje městská filmová kancelář Liberec Film Office od roku 2015, za tu dobu se podílela na desítkách filmových projektů. V Liberci se v posledních letech natáčel například Spider-man, seriál o Albertu Einsteinovi, scény z filmu o Miladě Horákové nebo jedna epizoda z českého detektivního seriálu Svět pod hlavou. Mezi poslední natočené patří český kriminální seriál Zrádci, jehož první díl uvede Česká televize tuto neděli. Natáčení šestidílné série z drogového prostředí bylo první od vzniku filmové kanceláře Liberce, které radnice finančně podpořila. Filmaři dostanou od města 1,4 milionu korun. Tvůrci seriálu uvedli, že na oplátku ve městě utratili za služby a pronájem lokací zhruba deset milionů korun.

čtk