Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zakázku na opravu bazénu v Liberci získal Metrostav DIZ. Vyhrál s cenou 748,8 milionu korun a byl tak ze šesti nabídek nejlevnější

21. 03. 2024 | 19:00

Zakázku na modernizaci městského bazénu v Liberci získala firma Metrostav DIZ. Její cena 748,8 milionu korun bez daně byla z šesti nabídek nejnižší. Výběr dnes schválila mimořádná rada města. Jediný hodnotící parametr byla cena, řekl dnes ČTK náměstek primátora Petr Židek (ODS).

bazén s 6096
Archivní foto

Zároveň upozornil, že výsledek soutěže není definitivní. "Teď poběží patnáctidenní odvolací lhůta a pak uvidíme," dodal. Náměstek předpokládá, že pokud nenastanou nějaká komplikace, smlouvu by mohli s Metrostavem DIZ podepsat a staveniště následně předat v dubnu.

Nyní...

Pro Liberec jde o jednu z největších zakázek v jeho novodobé historii. Opravu sportoviště potřebuje, důležitá technologická zařízení dosluhují, střechou zatéká. Nevyhovující je i zasklení budovy, vana hlavního bazénu prosakuje. Areál čeká i přestavba. Nejvýraznější změnou bude, že v něm už nebudou samostatné šatny pro muže a ženy v přízemí, ale vznikne jedna velká bezbariérová šatna v suterénu objektu. Wellness bude na místě dnešních dámských šaten a fitness na místě pánských šaten. Na svém místě tak kromě bazénů zůstane jen restaurace.

Kvůli modernizaci bude plavecký stadion dva roky uzavřený. "Provoz ukončíme 31. března," řekl dnes ČTK provozní ředitel bazénu Leoš Borkovec. Před zahájením rekonstrukce bude nutné areál ještě vyklidit.

...za dva roky (vizualizace).

V plaveckém stadionu z poloviny 80. let minulého století jsou tři bazény, tobogany, sauny, vířivky a další atrakce. Návštěvnost v posledních letech byla nadprůměrná. Předloni měl 490.000 návštěvníků a loni skoro 600.000. "Teď ten zájem trochu klesl," řekl Borkovec. Míní, že jedním z důvodů je i nejistota, dokdy zůstane bazén otevřený. Symbolické rozloučení s bazénem chystá jeho provozovatel už na tuto sobotu, odpoledne bude uvnitř program pro děti a večer vystoupí Vladimír Hron se svou show.

čtk