Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Zdravotníci získali díky penězům z kraje a ministerstva nové sanitky a defibrilátory

08. 12. 2019 | 16:01

Nových sanitek a defibrilátorů s monitorem se dočkali pracovníci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje díky penězům z kraje a z ministerstva zdravotnictví. Náklady na jejich pořízení činily dohromady více než dvacet milionů korun.

sanitky3
Ilustrační foto, Artur Irma

Záchrana lidských životů je naprostou prioritou nejen pro vedení kraje, ale i pro mne coby lékaře osobně. Moderní sanitky a účinné defibrilátory pracovníkům Zdravotnické záchranné služby při jejich poslání výrazně pomohou,“ uvedl náměstek hejtmana pro resort zdravotnictví MUDr. Přemysl Sobotka.

Odbor zdravotnictví na nákup šesti automobilů ve svém rozpočtu vyčlenil 20 milionů korun. Zdravotnická záchranná služba k tomu dodala ze svého 5,2 milionu.

Jde o šest sanitních vozů značky Mercedes-Benz pro rychlou zdravotnickou pomoc,“ upřesnil tiskový mluvčí Zdravotní záchranné služby Libereckého kraje Michal Georgiev.

Díky dotaci ve výši 1.945.680 korun, kterou poskytlo Libereckému kraji ministerstvo zdravotnictví, pak získala Zdravotnická záchranná služba Libereckého kraje čtyři nové profesionální defibrilátory s monitory.

Zdravotnická záchranná služba má nyní pro řešení mimořádných událostí a krizových situací tyto přístroje dva. Těm však končí životnost a technicky již nevyhovují. Proto je nahradily dva nové a k nim ještě další dva přibyly,“ doplnil Sobotka.

LK/Filip Trdla