Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

48. ročník Rally Bohemia opět zaměstná policisty ze dvou krajů a způsobí řadu dopravních komplikací

05. 07. 2022 | 16:37

Také na území Libereckého kraje se uskuteční tradiční automobilová soutěž Rally Bohemia 2022. Policie připravuje dopravně bezpečnostní opatření. Uskuteční se ve dnech 8. a 10. července se na území Středočeského a Libereckého kraje, kde pojede již 48. ročník automobilové soutěže Rally Bohemia 2022.

bohemka7závodník
archivní ilustrační foto

Bezpečnostní opatření je zaměřené na zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu, průjezdnost příjezdových komunikací a také na bezpečnost závodníků i diváků. Policisté budou rovněž dohlížet na dodržování pravidel silničního provozu ze strany soutěžících při přejezdech mezi jednotlivými rychlostními zkouškami i na veřejný pořádek.

Při rychlostních zkouškách budou muset motoristé počítat s uzavírkami silnic a případně i s dočasným omezením provozu na přístupových komunikacích. Veškeré uzavírky budou řádně označené dopravním značením a kromě pořadatelů v jejich blízkosti budou situaci monitorovat také policisté. Veškeré základní informace o programu soutěže včetně přehledu uzavírek naleznete na webových stránkách RALLY BOHEMIA 2022.

Žádáme všechny motoristy i diváky, aby důsledně respektovali dopravní značení a pokyny pořadatelské služby i policistů. Diváky navíc vyzýváme, aby se zdržovali pouze v místech a v zónách určených pro bezpečné sledování závodu.

PČR/Dagmar Sochorová