Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Agresivní zákazník vytáhl na  majitele obchodu kuchyňský nůž, neměl na zaplacení dvou petlahví vína

112
05. 08. 2019 | 13:52

V neděli kolem půl desáté dopoledne přišel do prodejny potravin ve Svojsíkově ulici v Novém Boru starší muž a z regálů si vybral dvě pet lahve vína v hodnotě 80 korun, které u pokladny položil na pás. Když mělo dojít na placení, řekl majiteli prodejny, že peníze nemá a přinese je jindy.  

zloděj
ilustrační foto

S tím obchodník nesouhlasil a chtěl si vzít tašku se zbožím  zpět. Oba muži se o ni pak přetahovali a agresivní zákazník přitom na majitele obchodu vytáhl velký kuchyňský nůž, kterým kolem sebe šermoval, aby ho zastrašil. To se mu také povedlo, protože vedle vietnamského obchodníka stála jeho manželka a držela v náručí jejich ročního syna. V obavě o jejich bezpečnost ho proto nechal odejít i s nezaplaceným nákupem.

Na lince 158 nás na něj upozornili svědci, kteří ho viděli odcházet z obchodu s velkým nožem za opaskem. Totožnost lupiče nám pomohli zjistit místní občané. Ze spáchaného zločinu ho usvědčily i záběry z bezpečnostní kamery, na které se můžete podívat. Tři hodiny po činu jsme ho zadrželi v místě jeho bydliště v Novém Boru. Jedná se o 64letého muže.

Ten se od včerejšího dne nachází v policejní cele. Vyšetřovatel s ním včera pro jeho opilost nemohl provádět žádné procesní úkony, proto s nimi začneme až dnes a ještě dnes také připravíme veškeré podklady pro jeho obvinění ze zločinu loupeže, za který ho soud může poslat až na 10 let do vězení. 

PČR/Ivana Baláková