Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ani zavřené hranice nezastavily pašování léků z Polska využívaných k výrobě drog

112
24. 04. 2020 | 19:52

Ani zavřené hranice nezastavily pašování léků z Polska využívaných k výrobě drog. Před týdnem zadrželi policisté nedaleko česko-polské hranice v Oldřichově na Hranicích na Liberecku auto s dvojicí, která vezla bezmála dva kilogramy tablet. Vyrobit by se z nich dalo přibližně 354 gramů pervitinu. Pětačtyřicetiletá žena z Chomutovska tvrdila, že tašku s léky našla v lese, teď jí hrozí až deset let vězení. Na webových stránkách policie dnes o případu informovala krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Hlídka z obvodního oddělení z Hrádku nad Nisou spolu s celníky v pátek 17. dubna zhruba hodinu po půlnoci zaregistrovala v Oldřichově Mitsubishi, které projíždělo směrem ke státní hranici. Když zhruba o půl hodiny později projíždělo auto obcí v opačném směru, rozhodli se ho zkontrolovat. Ve voze cestovali muž a žena. U té při kontrole příručního zavazadla policisté objevili dva igelitové sáčky s více než 5000 vyloupanými tabletami léku Cirrus, který obsahuje pseudoefedrin.Foto: PČR"Řidiče policisté podrobili orientačnímu testu na drogy, jehož výsledek byl pozitivní na pervitin a marihuanu," řekla Šrýtrová. Policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Oba pasažéři skončili na obvodním oddělení v Hrádku nad Nisou. Jednání řidiče - řízení motorového vozidla pod vlivem návykové látky, řeší jako přestupek. Žena skončila v policejní cele a byla obviněna z výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu. Stíhána je na svobodě.

čtk