Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Auto se u Kravař střetlo s  motocyklem, který řídila jednapadesátiletá žena. Zemřela na místě

112
24. 08. 2019 | 20:00

AKTUALIZOVÁNO: Při čelním střetu s osobním autem dnes u Kravař na Českolipsku zemřela jednapadesátiletá řidička motocyklu Suzuki. Další čtyři lidé utrpěli zranění, řekl dnes ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Silnice první třídy číslo 15 byla po nehodě zhruba tři hodiny uzavřená.

motonew
ilustrační foto

Tragická nehoda se stala zhruba kolem 12:15. Třiačtyřicetiletý řidič Alfy Romeo jel ve směru od Kravař na Zahrádky. "Za obcí ze zatím nezjištěných důvodů vyjel do protisměru, kde jeli za sebou dva motorkáři, manželský pár," uvedla mluvčí policie Ivana Baláková. Auto se střetlo s druhým motocyklem, který řídila žena. "Zemřela na místě. Resuscitace byla neúspěšná," uvedl Georgiev.

Středně těžké poranění utrpěla podle mluvčí policie sedmatřicetiletá spolujezdkyně z předního sedadla auta. "Byla při vědomí a letecky jsme ji transportovali na traumacentrum do Liberce," dodal Georgiev. Řidič vozu a dvě děti ve věku tři a 12 let, které jely také v autě, utrpěli lehké zranění. Záchranáři je převezli k dalšímu ošetření do českolipské nemocnice.

Na místě zasahovali i hasiči, po střetu začal hořet motocykl. "Zbylo z něj jen torzo," uvedla Baláková. Okolnosti nehody se podle ní nadále šetří.

čtk