Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Během končícího víkendu hasiče zaměstnaly všechny živly - oheň, vítr i voda 

112
02. 05. 2021 | 18:23

Oheň, vítr i voda. S těmito živly se utkali hasiči v Libereckém kraji během tohoto víkendu. V pátek jsme zasahovali u několika požárů. V České Lípě – Dolní Libchavě zasahovalo osm jednotek u požáru lesního porostu o rozměrech 200x200m, začíná víkendový výčet výjezdů facebookový účet HZS LK.

hasLes
Foto: FB LK

V Plavech – Haraticích hasily tři jednotky požár hromady klestí a lesa o rozměrech 10x15m. Večerní pálení čarodějnic nepřineslo vetší komplikace.

V neděli hasiči v Libereckém kraji zasahovali u dvanácti událostí, které souvisely s vydanou výstrahou www.chmi.cz. Jednalo se o spadlé stromy, čerpání vody a monitoring vodních toků. Některé vodní toky překročily I. stupeň povodňové aktivity, např. řeka Smědá ve Višňové, Řasnice ve Frýdlantu a Jizera v Železném Brodě.

FB HZS LK