Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Během svátečního prodlouženého víkendu hasiči volno neměli. Zasahovali celkem u 41 událostí

112
21. 11. 2023 | 6:55

Od svátečního pátku až do neděle 19. listopadu zasahovali hasiči na území Libereckého kraje celkem u 41 událostí. V kraji postupně došlo ke 13 požárům, kdy s topnou sezónou v plném proudu zasahovali hasiči i u čtyřech požárů sazí v komínovém tělese.

hasVikend1
Foto z FB HZS Libereckého kraje

Dále během prodlouženého víkendu došlo k 8 dopravním nehodám, polovina z nich se obešla bez zranění. V jednom případě hasiči vyprostili dvě zraněné osoby z automobilu, který se nacházel ve svahu na boku mimo komunikaci.

Ve třech případech se dopravní nehody přihodily také na silnici I/35. U havárie nákladního automobilu, který sjel mimo silnici a narazil do stromu zase hasiči zasahovali nedělní ráno v Hrádku nad Nisou. Požáry se o víkendu nevyhýbaly ani dopravním prostředkům, ve třech případech došlo k požáru osobních vozidel, a to na Českolipsku a Liberecku.

Zdroj: FB HZS Libereckého kraje