Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Čarodějnice byly letos v Libereckém kraji klidné

112
01. 05. 2019 | 9:00

Pálení čarodějnických ohňů nepřineslo v Libereckém kraji žádné mimořádné události. Nejvíce hasiči jezdili k planým poplachům, kdy ohlašovatelé hlásili požáry, které byly nahlášeným pálením a ohně byly pod kontrolou.

eden z takových požárů byl hlášen ve 20:04 hodin v Lažanech u R35. Po dojezdu jednotek bylo zjištěno, že jde o ohlášené pálení dřevní hmoty z ořezu ovocného sadu se zajištěným dozorem.

Kvůli vysokým plamenům připomínajícím hořící les v Držkově byli na nohou tanvaldští profesionálové společně s dobrovolnou jednotkou Jílové u Držkova. V tomto případě šlo o pálení klestí.

Ve 20:54 hodin byli hasiči povoláni k požáru chatky v Liberci, ulici Uralská. Požár nízké budovy byl překlasifikován na planý poplach, neboť šlo o ohlášené pálení za chatou.

Jediným požárem, u kterého bylo třeba zásahu hasičů, byl požár kůlny v Oldřichově na Hranicích (části obce Hrádek nad Nisou). Požár byl ohlášen ve 23:30 hodin a na místě zasahovali profesionální hasiči z Liberce a dobrovolní hasiči z Hrádku nad Nisou a Chotyně. V době příjezdu hasičů byla část kůlny zcela zasažena požárem, hasiči vynesli z nezasažené části 5 tlakových lahví s PB (3x 10kg a 2x 33 kg). V části kůlny zasažené požárem bylo seno, slepice a uskladněné nářadí. Dnes v dopoledních hodinách dojde k došetření, při kterém bude upřesněna výše škody a příčina.
Načítám...
Napiš komentář