Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Českolipští dopravní policisté přednášejí cizincům z Mongolska online, aby jim pomohli s orientací v silničním provozu

112
26. 01. 2021 | 9:25

Na základě žádosti Centra na podporu integrace cizinců v Libereckém kraji provedl Dopravní inspektorát Územního odboru v Česká Lípě  již po několikáté přednášku pro občany Mongolska na téma řidičský průkaz, dopravní nehody a další. Ta se uskutečnila v uplynulém týdnu

policie přednáška
Foto: PČR

Tentokráte ale přednáška proběhla elektronickou cestou, neboli v internetovém prostředí. Celou přednášku zorganizovala zaměstnankyně centra Mgr. Anna Beranová. Zájemci se tak mohli z bezpečí svého domova zúčastnit přednášky s dopravní problematikou a zároveň pokládat dotazy přímo vedoucímu Dopravního inspektorátu Česká Lípa npor. Bc. Martinu Marklovi.


Účast na přednášce nebyla velká, ale je důležité vědět, že i v tomto období pomoc menšinám, které žijí na území České republiky, stále pokračuje a že jim pomůže s orientací například v dopravním provozu.

Všechny přednášky jsou překládány do rodného jazyka cizinců - mongolštiny tlumočnicí paní Ojunčimeg Presovou, která v České republice žije již 42 let. O to náročnější je přednáška touto online formou pro všechny zúčastněné. 

PČR/Vladimíra Šrýtrová