Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Chodkyni jdoucí po přechodu v Desné srazilo auto, žena je v kritickém stavu

112
18. 09. 2019 | 11:10

Velmi vážné zranění utrpěla dnes ráno šestasedmdesátiletá chodkyně při střetu s autem na silnici 10 v Desné v Jizerských horách. V kritickém stavu byla letecky transportována do nemocnice, řekla ČTK mluvčí policie Ivana Baláková. Hlavní tah z Jablonce na Harrachov byl podle ní po nehodě zhruba hodinu zcela uzavřený, dopravu tam poté začali pouštět policisté kyvadlově.

DES1
ilustrační foto Desné v Jiz. horách

Vážná nehoda se stala po 9:00 v Krkonošské ulici, kde na přechodu pro chodce srazilo ženu osobní vozidlo. "Chodkyně utrpěla těžké poranění. Napojena na umělou plicní ventilaci byla transportována do Liberce na traumacentrum," řekl ČTK krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Ošetřit potřeboval i čtyřiaosmdesátiletý řidič golfu, který v rozrušení po nehodě zkolaboval. Sanitou ho záchranáři převezli na interní ambulanci do tanvaldské nemocnice. Podle Balákové dechová zkouška na alkohol byla u řidiče negativní. Příčiny a okolnosti nehody policie vyšetřuje. "V té souvislosti uvítáme, pokud se nám ozvou svědci, kteří střet viděli," dodala mluvčí policie. Svědci mohou volat na bezplatnou linku 158.

čtk