Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Čivavu Lauru někdo asi ukradl na objednávku, majitelka za její nalezení nabízí deset tisíc

112
26. 06. 2020 | 11:14

Minulý pátek 19. června odešla majitelka chovné stanice čivav v Petrovicích na Českolipsku kolem 7. hodiny ráno z domova na nákupy, a když se krátce před 14. hodinou vrátila, zjistila, že z uzamčeného kotce na zahradě zmizela její pětiměsíční čivava Laura. Jedná se o krátkosrstou čivavu čokoládové barvy, jejíž fotografii zveřejňujeme. Majitelka k ní má silný citový vztah a za informace vedoucí k jejímu vypátrání nabízí odměnu 10 000 korun.

Vzhledem k tomu, že se jedná o čistokrevnou čivavu s průkazem původu, mohla být odcizena na objednávku. Tomu také odpovídá skutečnost, že se dům oznamovatelky nachází na odlehlém místě v obci, kam "zabloudí" jen málokdo.

Pokud víte, kde se nově objevila pětiměsíční čokoládová čivava nápadně podobná fence Lauře z fotografie, kontaktujte nás prosím na lince 158. Podle vyjádření chovatelského klubu se pes tohoto plemene prodává za 25 000 korun. Případ jsme kvalifikovali jako přečin krádeže a také jako přečin porušování domovní svobody, za které pachateli hrozí dva roky odnětí svobody.  Zabývají se jím policisté z Jablonného v Podještědí.

PČR/Ivana Baláková