Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Cizinec posilněný "stakany" destilátu nedokázal odjet z areálu liberecké nemocnice

112
12. 04. 2021 | 15:53

Nevyrovnaná partie s jedním lidským osudem se odehrála v pondělí, 5. dubna. Krátce po osmé večerní spatřila ostraha liberecké nemocnice bloudit klikatými uličkami areálu osobní automobil. Nezvyklý úkaz, kdy se vůz opakovaně zjevoval tu u jedné, tu u druhé brány, zavdal v ostraze podezření, že je něco v nepořádku.

Řidič ve snaze dostat se ven, čelil opakovaným upozorněním ze strany trpělivé ostrahy. „Výjezd je úplně jinde“. Muž se však informacím bránil a neustále vracel tam, kde před tím nepochodil. Opakování, matka moudrosti? Marná snaha.

Na řadu tak přišla policie. Nejprve strážníci policie městské a pak i policie státní. 48letý cizinec za volantem vozu, posílený několika stakany destilátu, pozapomněl na bezplatnou půlhodinku, která mu umožnila do areálu vjet. Uplynutí této lhůty a destilát v těle se muži stal osudným.

Nesmlouvavý přístroj, určený k zjišťování míry alkoholu, odhalil v mužově dechu zajímavou hodnotu, při které jedinci slabší fyzické konstituce koketují se silami o mnoho nevyzpytatelnějšími. Snad jen pravidelný trénink může pomoci zdolat hranici tří promile nebo ji dokonce o čtyři desetiny úspěšně překonat. K pomyslné cizincově prohře přispěl i fakt, že vozidlo řídil s platným zákazem řízení.  

Podezřelý je ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě odsouzení mu může hrozit trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

PČR/Vojtěch Robovský