Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dětem a seniorům ukrátí dlouhé chvíle v nemocnicích policejní omalovánky či křížovky

112
04. 04. 2021 | 6:56

Policisté z oddělení tisku a prevence Libereckého kraje předávají materiály s policejní tématikou do nemocnic, především na dětská lůžková oddělení a na oddělení s následnou péčí. Dětem tak ukrátí chvíle při hospitalizaci policejní omalovánky, vystřihovánky a sešity s různými úkoly a seniorům pak policejní křížovky.

pčrOmalovánky
Foto: PČR

Část materiálů policisté také předávají na dětské ambulance a Covid-odběrová místa, aby děti byly po nepříjemných zákrocích za statečnost obdarované nějakou maličkostí od Policie ČR.  

Materiály se předávají do rukou zdravotníků k další distribuci a nás policisty upřímně těší jejich následné kladné reakce a úsměvy i přesto, že jejich práce je v současné době jistě vyčerpávající.   Policisté Libereckého kraje s dárky nezapomínají ani na děti, které v současné době navštěvují vybrané mateřské a základní školy, otevřené pro potomky záchranářů, policistů, hasičů, ale i státních úředníků.

PČR/Martina Frýdová