Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dnes už třetí vážná nehoda: Dívku na přechodu na liberecké Letce srazilo velké černé SUV

112
27. 05. 2019 | 16:16

V Liberci srazilo dnes odpoledne auto na přechodu pro chodce zhruba patnáctiletou dívku. Záchranáři ji ve velmi vážném stavu převezli do traumacentra liberecké nemocnice. ČTK to řekl vedoucí krajského operačního střediska záchranné služby Petr Matějíčka.

sanitaForddetail
ilustrační foto: KNL

Nehoda se stala kolem 14:00 nedaleko prodejny Auto Gremos v Růžodole. "Dívku srazilo velké černé SUV. Podle svědků, co to hlásili, letěla vzduchem několik metrů," uvedl Matějíčka. "Věkem spadá ještě na dětské traumacentrum, její stav je ale natolik vážný, že jsme ji vezli na liberecké traumacentrum," uvedl Matějíčka. Nejbližší dětské traumacentrum je od Liberce vzdálené zhruba 100 kilometrů.

Vůz řídila žena, řekla ČTK mluvčí policie Dagmar Sochorová. Okolnosti nehody policie vyšetřuje. "Bližší informace zatím nemám," dodala.

Dnes je to v Libereckém kraji třetí vážná nehoda. Ráno kolem 4:30 zemřela u Turnova pětašedesátiletá řidička osobního auta po střetu s protijedoucím nákladním vozem. Zhruba o dvě a půl hodiny později se na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou u Liberce srazil osobní vlak s dodávkou Ford Tranzit. Řidič vozidla utrpěl těžké zranění a od skla byl pořezán chlapec, který cestoval vlakem.

čtk