Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Do repatriace lidí uvízlých v zahraničí se zapojili i policisté. Po jízdě vydezinfikují sebe i auto

112
31. 03. 2020 | 19:21

V Libereckém kraji se policisté zapojili do repatriačních jízd pro osoby, které se vrací zpět do vlasti.  O víkendu domů přivezli zatím jednu osobu, která se vrátila do České republiky z Mnichova. Po rozhodnutí krajské hygienické stanice musí občané, kteří se vrací z ciziny, zůstat v karanténě.

pčrRepatriace
Foto: PČR

Osoby přivážíme až k domu, a to z důvodu toho, aby se v průběhu své cesty dostali do kontaktu s co možná nejmenším počtem osob. Osoby si přebíráme na letišti nebo na autobusovém nádraží v Praze. Od krajské hygienické stanice máme pro občany připravené rozhodnutí o nutné karanténě a předáváme jim další pokyny, jak se mají chovat v době karantény.

Při přepravě platí přísná hygienická pravidla. Řidiči mají ochranné pomůcky, které brání průniku nákazy. Po jízdě proběhne kompletní dezinfekce vozidla, která se provádí opět v jednorázových ochranných oblecích, rukavicích, holínkách a maskách. Následně poté využíváme ozonizéru, který dekontaminaci auta dokončí.

V repatriačních jízdách budeme i nadále pokračovat.

PČR/Dagmar Sochorová