Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravní nehoda kamionu uzavřela na devět hodin silnici 14 mezi Jabloncem a Libercem

112
18. 12. 2019 | 7:52

AKTUALIZOVÁNO: Skoro devět hodin dnes byla omezena doprava na silnici I/14 mezi Libercem a Jabloncem kvůli nehodě cisterny. Před 11:00 se silnici sice podařilo zprůjezdnit pro osobní auta, poté ale musela být kvůli vyproštění havarovaného vozu znovu uzavřena. Plně průjezdná byla od 14:30, řekla dnes ČTK mluvčí policie Damar Sochorová.

kamion Ilustr POlicie
Ilustrační foto, PČR

Zcela uzavřený byl od rána asi 1,6 kilometru dlouhý úsek mezi kruhovými objezdy v Liberci u Kunratické a v Jablonci v Rýnovicích. Nákladní auto havarovalo po 06:00 u Novoplastu. "Podle předběžných informací z místa události řidič s nákladním vozidlem, aby zabránil střetu s protijedoucím osobním vozem, strhl řízení a vyjel mimo vozovku. Ke střetu osobního a nákladního vozidla nedošlo," dodala Sochorová. Okolnosti nehody podle ní policisté nadále vyšetřují.

Řidiči nákladního vozu se zřejmě nic nestalo. "Byl bez viditelného zranění, ale k došetření jsme ho převezli na traumacentrum liberecké nemocnice," uvedl liberecký mluvčí záchranné služby Michael Georgiev. Z cisterny do okolí podle policie nic neuniklo.

čtk