Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dopravním policistům pomáhal dnes při dohledu na bezpečnost a plynulost silničního provozu vrtulník

112
24. 08. 2020 | 18:25

Dnes dopoledne na Jablonecku proběhla akce, během které dopravním policistům při dohledu nad bezpečností a plynulostí silničního provozu pomáhala i posádka vrtulníku Letecké služby Policie České republiky.

policie vrtulník
Ilustrační foto, PČR

Policisté se především zaměřili na silnici první třídy číslo deset v úseku Malá Skála – Železný Brod – Loužnice. Jedná se o úsek, na kterém si často motocyklisté zkoušejí své jezdecké schopnosti, přičemž porušují zákony a omezují či ohrožují ostatní účastníky silničního provozu. Policisté dopravní i pořádkové policie se na dohled v těchto místech zaměřují i v rámci běžného výkonu služby. Z tohoto důvodu i dnešní akci s policejním vrtulníkem zaměřili právě na tuto silnici a jedno z jejich stanovišť bylo právě i v obci Loužnice.Foto: PČRBěhem akce policisté zkontrolovali celkem 56 vozidel a zjistili šest přestupků, z nichž pět vyřešili na místě uložením blokové pokuty a jednání jednoho přestupce oznámili k dalšímu šetření příslušnému správnímu orgánu. Posádka z vrtulníku například zaznamenala jízdu tří řidičů s vozidly při předjíždění na plné čáře. Dále policisté řešili nevyhovující technický stav vozidla a nerozsvícená světla při jízdě na motocyklu. Pozitivní údaj je ovšem to, že během celé akce u žádného z kontrolovaných řidičů motorových vozidel policisté nezjistili přítomnost alkoholu v jejich dechu.Foto: PČRNa závěr upozorňujeme, že dopravní policisté i policisté z pořádkové služby se v následujícím období na konci letních prázdnin budou zaměřovat na dohled nad bezpečností a plynulostí silničního provozu jak při dopravních akcích, tak i velmi intenzivně v rámci běžného výkonu služby. Svoji pozornost při tom budou směřovat na všechny účastníky silničního provozu – nejen na řidiče motorových vozidel, ale také na chodce a cyklisty, kteří jsou těmi nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu.

PČR/Dagmar Sochorová