Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Dosud neznámý "chytrák" ukradl mobilní semafor, čímž způsobil zmatek v provozu

112
15. 09. 2023 | 16:33

Dosud neznámý pachatel mezi 13. a 14. zářím ukradl na pozemní komunikaci v Liberci v ulici Dlouhomostecká mobilní semafor zn. LZA  s radarem. Ten zde byl nainstalován z důvodu havárie.  Aby byl semafor plně funkční, tak musel komunikovat s druhým semaforem, který byl nainstalován z druhé strany komunikace.

semaforNoc
ilustrační foto

V případě, že je signál z nějakého důvodu přerušen, tak se semafor vypne a zobrazuje pouze oranžovou barvu.  Nejen, že pachatel odcizil a zneumožnil správné fungování semaforu, ale také ohrozil plynulost a bezpečnost provozu na pozemní komunikaci.

V tomto případě se jedná o standardní semafor na žluté tyči s radarem a světly, ovládacím panelem a snímačem pohybu. Semafor byl umístěn na akuboxu LZA 500 Standart šedé barvy. Odcizením tohoto kompletu, který má váhu 60kg a měří přibližně 2,5 metru, vznikla majiteli škoda ve výši 65 000 korun.

Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení.

PČR/Klára Jeníčková