Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Drsné ráno: Pod Stříbrným kopcem se srazil vlak s dodávkou, u Turnova zemřela řidička

112
27. 05. 2019 | 12:05

AKTUALIZOVÁNO, FOTOGALERIE: Na železničním přejezdu ve Stráži nad Nisou u Liberce se dnes ráno srazil osobní vlak s dodávkou Ford Tranzit. Řidič vozidla utrpěl těžké zranění a od skla byl pořezán chlapec, který cestoval vlakem. Provoz na regionální trati byl přes čtyři hodiny přerušen a místo vlaků jezdily autobusy. Mluvčí policie Dagmar Sochorová uvedla, že policisté budou zjišťovat, zda byla signalizace na přejezdu v provozu.

hasStraž1
Foto: HZS LK

Oba zraněné záchranáři přepravili do traumacentra liberecké nemocnice. "Řidič vozidla musel být vyproštěn, utrpěl mnohačetná poranění," řekl ČTK vedoucí krajského operačního střediska záchranné služby Petr Matějíčka. Zranění u chlapce se podle něj jeví jako lehké.

Nehoda se stala před 7:00 v ulici Stříbrný kopec, na přejezdu železniční trati mezi Libercem a Mníškem. Železniční přejezd je bez závor se světelnou signalizací. "To, zda byla v době dopravní nehody světelná signalizace v provozu, je předmětem probíhajícího šetření," uvedla Sochorová.

Ve vlaku v době nehody cestovalo 28 lidí. Zraněný řidič zůstal zaklíněn v pomačkané dodávce a vyprostit ho museli hasiči. "Nejprve vozidlo zajistili proti pohybu a poté přišlo na řadu hydraulické vyprošťovací nářadí, a to jak nůžky, tak rozpínák, dokonce i hydraulické válce," uvedla krajská mluvčí hasičů Zdenka Štrauchová. Ven se řidiče podařilo dostat po odklopení střechy. "Muž byl po celou dobu při vědomí a s hasiči komunikoval," doplnil velitel liberecké stanice Jaromír Mottl.

Smrťák za přejezdem u Přepeř

Pětašedesátiletá řidička osobního auta zemřela dnes ráno u Turnova při čelním střetu s protijedoucím nákladním vozidlem. Tragická nehoda se stala za železničním přejezdem na silnici III. třídy ve směru od Potůčku na Přepeře kolem 4:30. ČTK to řekla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

"Řidička s osobním vozidlem vjela do protisměru, kde se čelně střetla s kamionem," uvedla mluvčí policie. Žena zemřela na místě nehody. "Zasahovali jsme, ale její zranění byla neslučitelná se životem," uvedl vedoucí krajského operačního střediska záchranné služby Petr Matějíčka.

K určení příčiny smrti řidičky bude podle Sochorové nařízena soudní pitva. "Policisté alkohol u řidiče nákladního vozu vyloučili provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. Veškeré okolností této tragické události jsou předmětem probíhajícího šetření," dodala Sochorová. Silnice III. třídy je uzavřená, policie na svém dopravním webu odhaduje, že provoz bude obnoven kolem 11:00.

čtk