Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Festival taneční hudby Mácháč 2022 v šest hodin ráno skončil, policisté odhalili v souvislosti s drogami desítky přestupků

112
21. 08. 2022 | 10:49

Policisté zdokumentovali na tanečním open air festivalu u Máchova jezera v Doksech na Českolipsku několik desítek přestupků, a to v souvislosti s držením drog nebo s řízením pod vlivem alkoholu či drog. V noci na dnešek vyjížděli do areálu, kde mladá žena pod vlivem návykových látek údajně fyzicky napadala zdravotnickou službu. Informovala o tom policejní mluvčí Ivana Baláková. Festival dnes ráno skončil.

festivalmachac1
Foto: Artur Irma

Jubilejní 20. ročník tanečního festivalu se konal na pláži Klůček od pátku. Do sobotního rána policisté odhalili na čtyři desítky přestupků, do dnešního rána pak dalších šestnáct. Přistihli několik řidičů pod vlivem alkoholu a pod vlivem drog. Někteří se testům na návykové látky odmítli podrobit. Mezi drogami převládala marihuana.

Na žádost pořadatelské služby vyjížděla policie kolem jedné hodiny v noci do areálu festivalu. "Tam mladá žena pod vlivem návykových látek měla fyzicky napadat zdravotnickou službu, která se jí snažila pomoci. Vzhledem k tomu, že naší hlídce odmítla prokázat svoji totožnost, zajistili jsme ji v policejní cele, a máme 24 hodin na to, abychom se pokusili ji ztotožnit," uvedla mluvčí. Svým chováním v areálu festivalu se podle ní žena dopustila přestupku proti veřejnému pořádku.

Festival v šest hodin ráno skončil a policisté dnes hlavně kontrolují, zda jeho návštěvníci neodjíždějí domů pod vlivem drog nebo alkoholu.

čtk

Fotogalerie: Artur Irma