Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasič HZS LK Jan Pipiš je dvojnásobným mistrem Evropy. Reprezentovat chce i na světovém šampionátu

22. 06. 2021 | 15:33

Jan Pipiš během uplynulého týdne (14. - 20. června 2021) úspěšně reprezentoval Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje na Mistrovství Evropy v soutěži FireFit, které se konalo v německém Hannoveru v rámci INTERSCHUTZ Community Days. 

pipiš1
Foto publikujeme se souhlasem autora Julia No

Honza vybojoval zlaté medaile v kategorii jednotlivců do 30 let a v kategorii dvojic do 30 let.

Foto publikujeme se souhlasem autora Julia NoTrať závodu se skládala z vyběhnutí třípatrové věže, vytažení závaží, seběhnutí z věže, posunutí závaží palicí, slalomu, roztažení zavodněné hadice a na závěr běh s osmdesát kilo vážící figurínou. Finále Honza zaběhl v čase 1:25,2 a tím se stal i nejrychlejším Čechem závodu a evropským šampionem ve své věkové kategorii. K předchozím úspěchům Honzy Pipiše patří několik medailových umístění po celém světě. Nejvíce si Honza cení úspěchu z roku 2017, kdy vstoupil v USA svým výkonem ve Firefighter Combat Challenge do celosvětově uznávaného klubu ''The Lion´s Den''.

Letošním dalším velkým sportovním cílem je pro Honzu účast na listopadovém mistrovství světa ve Firefighter Combat Challenge, pořádaném na Floridě, kde se pokusí hasič ze stanice HZS Liberec zabojovat o nejcennější kov mezi světovou elitou.

HZS LK/Jakub Sucharda