Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči instalovali na Lužické Nise norné stěny, cvičně unikla ropa

112
06. 05. 2019 | 9:14

V pátek odpoledne se v Bílém Kostele nad Nisou uskutečnilo taktické cvičení, jehož námětem byl větší únik ropných produktů na Lužické Nise. Na řece byly instalovány dvě norné stěny, a to liberecké stanice a dobrovolných hasičů z Hrádku nad Nisou. Celková doba instalace obou stěn trvala téměř 40 minut.

Do náhonu malé vodní elektrárny hasiči položili sorpční hady, zajistili také sorbent pro zasypávání norných stěn a prostředky pro uložení kontaminovaného sorbentu.

Cíle cvičení byly splněny, hasiči si procvičili instalaci norných stěn na tekoucí vodní hladině, zaměřili se na bezpečnost práce a používání ochranných prostředků pro práci na vodě. Načasování cvičení si vyžádalo i osvětlení místa zásahu.

Načítám...
Napiš komentář