Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči likvidovali požár staršího domu ve Slané na Semilsku, silnice kolem byla uzavřená, příčinou byl otevřený oheň

112
10. 01. 2022 | 10:49

AKTUALIZOVÁNO: Hasiči z šesti jednotek dnes skoro čtyři hodiny likvidovali požár staršího domu ve Slané na Semilsku. Uzavřená byla kvůli tomu kolem vedoucí silnice druhé třídy 289 mezi Bořkovem a Semily. Provoz byl obnoven před 11:00. Při požáru nebyl nikdo zraněn, příčinou požáru byl otevřený oheň, řekl ČTK krajský mluvčí hasičů David Kořínek.

hasiči bořkov 2 FIuUFgaXsAABpbs
Foto: Twitter/HZS LK

Požár ve vybydleném domě byl hasičům nahlášen před 7:00, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Podle Kořínka požár zasáhl celý dům. "Zůstaly z něj jen obvodové zdi," řekl mluvčí hasičů. Škody budou podle vyšetřovatelů zřejmě minimální, šlo o neudržovaný objekt, ve kterém se scházeli bezdomovci.

Po lokalizaci požáru museli hasiči rozebrat střešní konstrukci domu a vyhledávat skrytá ohniska. Z objektu vynesli také několik propanbutanových lahví. Požár hasili profesionální hasiči ze Semil s pomocí dobrovolných jednotek z Železného Brodu, Košťálova, Lomnice nad Popelkou, Semil a Slané.

Foto: Twitter/HZS LKčtk