Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči pořádali konferenci na téma Společný zásah při úniku nebezpečných látek

112
19. 06. 2019 | 7:05

Dva dny 18. a 19. června patřily v Peci pod Sněžkou konferenci v rámci Vlajkového projektu BEZPEČNÉ POHRANIČÍ - BEZPIECZNE POGRANICZE, který je spolufinancován z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj Interreg V-A Česká republika - Polsko.

6067jcz
Foto: HZS LK

Konferenci na téma Společný zásah při úniku nebezpečných látek zahájili brig. gen. Ing. František Mencl, ředitel HZS Královéhradeckého kraje, a plk. Ing. Luděk Prudil, ředitel HZS Libereckého kraje.

„Konference navazuje na další dílčí aktivity projektu Bezpečné pohraničí, kdy konferenci samotné předcházela řada workshopů a společných výcviků, které měly ukázat a prokázat možnosti spolupráce při řešení zásahů na toto téma v česko-polském příhraničí," sdělil plk. Mgr. Josef Málek z úseku Integrovaného záchranného systému a operačního řízení HZS Libereckého kraje.

Jak pokračoval, cílem těchto aktivit bylo rovněž získání vzájemného přehledu sil a prostředků, kterými jednotlivé strany v příhraničí disponují, a ověření schopnosti společného působení při řešení zásahů při úniku nebezpečných látek v příhraničí.

Zatímco první den byla na programu především prezentace společné metodiky zásahů a prezentace velkých zásahů na nebezpečné látky, dnes bylo představováno přístrojové vybavení Institutu ochrany obyvatelstva Lázně Bohdaneč a byla provedena také praktická ukázka dálkové detekce plynných látek.

HZSLK/Zdenka Štrauchová