Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči v Českém Dubu zasahovali u úniku plynu z překopnutého potrubí

112
21. 09. 2021 | 11:44

Hasiči dnes dopoledne v Českém Dubu na Liberecku zasahovali u úniku plynu z překopnutého potrubí. Lidé přilehlé budovy opustili ještě před příjezdem hasičů, nikomu se nic nestalo. ČTK to sdělil krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

český dubplyn
Foto z místa úniku: twitter HZS LK

Únik plynu do volného prostranství v centru třítisícového města byl hasičům nahlášen v 10:38. "Bylo to z překopnutého potrubí. Únik pracovníci plynárenské pohotovosti zastavili v 11:23," dodal Sucharda.

HZS na twitteru doplnil, že pracovníci plynárenské společnosti zastavili únik plynu krátce před půl dvanáctou. Hasiči provádí v okolí místa úniku plynu odvětrání přilehlých budov a měření koncentrací v ovzduší.

A další zásah: Hasiči ze stanice HZS Liberec a JSDHO Liberec Růžodol - I zasahují u požáru mezi garážemi v centru Liberce. Požár, který zasáhl střešní konstrukci jedné z garáží, lokalizovali pomocí vysokotlakého vodního proudu. Nyní dohledávají (s pomocí termokamery) a dohašují skrytá ohniska.

čtk, twitter HZS LK