Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči v Jablonci evakuovali 176 lidí z radnice, byl tam cítit plyn

112
27. 01. 2020 | 13:25

AKTUALIZOVÁNO: Hasiči v Jablonci na Nisou evakuovali dnes dopoledne 176 lidí z radnice na Mírovém náměstí, byl tam cítit plyn. Měření hasičů ani plynárenské služby dnes neukázalo, že by plyn v budově unikal.

"Nicméně dělaly se kontrolní vrty v ulici Kamenná a tam plynaři nějaké hodnoty naměřili a budou pokračovat zítra," řekla ČTK mluvčí jablonecká radnice Jana Fričová. Radnice zůstane podle ní dnes již uzavřená. "Zítra se úřad normálně otevírá v 8:00," dodala Fričová.

Plyn v suterénu radniční budovy byl dnes cítit před 10:00. "Provedli jsme kontrolní měření spolu s plynárenskou službou, ale nic jsme nenaměřili," uvedla dopoledne krajská mluvčí hasičů Lucie Hložková. Žádné hodnoty nenaměřili na radnici pracovníci plynárenské služby ani při kontrolním měření odpoledne.

Kvůli úniku plynu museli jabloneckou radnici její zaměstnanci opustit i loni na jaře. Hasiči tehdy 12. dubna dopoledne evakuovali asi 200 lidí z budovy radnice a provozoven, které jsou její součástí. Okolí Mírového náměstí a ulic Smetanova a Hasičská bylo tehdy pro dopravu uzavřeno do druhého dne, než se podařilo místo úniku při výkopových pracích najít a zabezpečit.

čtk