Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči v Liberci zasahovali u požáru v krematoriu, zaměstnanci si zahoření u komína všimli včas

20. 01. 2021 | 10:41

AKTUALIZOVÁNO: Hasiči dnes dopoledne zasahovali při drobném požáru v objektu libereckého krematoria. "Zahořelo komínové těleso, požár byl nepatrný, uhasitelný ručními přístroji. Zaměstnanci ale raději povolali i hasiče, aby na památkovém objektu a nejstarším krematoriu na území Rakouska - Uherska nevznikla nějaká nenávratná škoda," uvedl k případu na radniční tiskové konferenci náměstek pro technickou infrastrukturu Jiří Šolc (SLK).

Podle twitterového sdělení hasičů hašení této drobné události proběhlo jedním vodním proudem C a jednalo se o požár trámů. Hasiči dohasili i skrytá ohniska. Zaměstnanci krematoria si plamenů všimli včas a hasiče povolali spíše preventivně.

Náměstek Šolc k dopolední nehodě v krematoriu dodal, že město zadá revizi spalinových cest, aby se vyloučilo jejich poškození dnešním zahořením.

Na dotaz našeho webu město poskytlo i počty nebožtíků, jež byly v nejstarším českém krematoriu, jež je majetkem Liberce, zpopelněny: Roku 2019 to bylo 1785 těl, loni 1805. Epizoda, kdy se zde po výzvě Ústředního krizového štábu zpopelňovali nebožtíci převezení z Moravskoslezského kraje. byla jednorázová a už patří minulosti.

lo