Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči v noci zachránili z hořícího bytu v činžovním domě v Jablonci dvě osoby. Požár úmyslně založil opilý muž

112
27. 03. 2020 | 9:01

AKTUALIZOVÁNO: Včera hodinu před půlnocí přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje oznámení o požáru bytu v prvním patře činžovního domu v Jablonci nad Nisou. 

HASIČI auto noc
Foto: HZS LK

Pomocí nastavovacího žebříku hasiči z bytu zachránili dvě osoby, které byly dále předány k ošetření zdravotníkům. Pomocí jednoho vodního proudu současně také probíhaly hasební práce. Šíření požáru se hasičům podařilo zabránit ve 23:20 hodin. Likvidaci ohlásil velitel zásahu ve 23:37 hodin. Požárem byla zasažena z největší části chodba bytu a také okolí chodby. Silně zakouřený prostor hasiči odvětrali pomocí přetlakové ventilace. Foto: HZS LKVýši škody stanovil vyšetřovatel příčin požáru na 200.000,- Kč. Příčina v šetření. Na místě zasahovala profesionální jednotka z Jablonce nad Nisou spolu s dobrovolnými hasiči z Jablonce nad Nisou – Paseky a Jablonce nad Nisou – Kokonín.

HZS LK/Lucie Hložková

Aktualizováno:

V noci na dnešek krátce před půlnocí policisté na lince 158 přijali oznámení o požáru bytu v jednom z bytových domů v ulici Revoluční v Jablonci nad Nisou. Na základě dosud provedeného šetření jsme zjistili, že požár byl založen úmyslně jednáním muže, kterého jsme na místě činu zadrželi. V jeho dechu jsme naměřili hodnotu alkoholu 1,86 promile.

Při tomto požáru se jedna žena nadýchala zplodin hoření a byla převezena na ošetření do jablonecké nemocnice. Veškeré okolnosti celé události a tedy i stanovení právní kvalifikace jsou v současně době předmětem probíhajícího šetření, které provádějí kriminalisté ze Služby kriminální policie a vyšetřování v Jablonci nad Nisou.

PČR/Dagmar Sochorová