Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči zachránili dnes odpoledne 21 lidí a psa z hořícího domu v Liberci. Osm dětí a šest dospělých se lehce nadýchalo kouře

112
27. 07. 2020 | 17:18

Hasiči v Liberci zachraňovali dnes odpoledne 21 lidí a psa z hořícího domu. Osm dětí a šest dospělých se lehce nadýchalo kouře a sanitky je odvezly do nemocnic v Liberci a Jablonci nad Nisou. Nikdo nebyl ve vážném ohrožení, řekl ČTK mluvčí zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev. Zbylí obyvatelé domu hospitalizaci nepotřebovali, záchranáři jim ale doporučili, aby v případě obtíží vyhledali pomoc.

hasiči Ed7-xvEX0AALbS8
Foto: HZS LK

Požár v dvoupatrovém bytovém domě na Poštovním náměstí byl na operační středisko hasičů nahlášen v 15:18. "Hořet začal gauč v bytě v prvním patře domu, prostor byl velmi zakouřený," řekla mluvčí libereckých hasičů Lucie Hložková. Na místo podle ní vyjely dvě jednotky, požár se podařilo rychle lokalizovat.

Za pomoci výškové techniky ale museli hasiči ze silně zakouřeného domu postupně dostat 21 lidí a také psa. "Podle našich informací jde o soukromý objekt, přesto jsme zajistili náhradní ubytování pro rodinu se dvěma dětmi, v jejichž bytě hořelo," řekl ČTK náměstek libereckého primátora Ivan Langr (Starostové pro Liberecký kraj).

Do ostatních bytů se podle Hložkové jejich obyvatelé mohli po odvětrání objektu zase vrátit. Výši škod a příčiny požáru zatím podle ní odborníci zjišťují.

čtk