Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasiči zasahovali v Železném Brodě u požáru roubenky na těžko přístupném místě. Škoda je 2,5 milionu korun

112
26. 08. 2022 | 6:43

AKTUALIZOVÁNO: Škodu asi za 2,5 milionu korun způsobil podle prvního odhadu v noci na dnešek požár roubenky v Železném Brodu na Jablonecku. Dům shořel celý, sousední objekt se hasičům podařilo zachránit. Příčinu vzniku požáru zatím hasiči neznají. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Hasiči o tom informovali na twitteru.

hasiči žb FbCi3TOXwAAgqNo
Foto: Twitter/HZS LK

Požár nedaleko Koberovské ulice byl hasičům nahlášen ve čtvrtek krátce před 23:30. Hořel roubený dům na těžko přístupném místě, v místní části Propastný. "V extrémním případě by se tam sice dalo dojet, ale technika by tam zůstala zaklíněná. Takže vhodnější bylo natáhnout dálkové vedení ze dvou stran. shora i zespoda. Vždy to bylo víc než 200 metrů," uvedl krajský mluvčí hasičů Jakub Sucharda. Pro dostatečnou dodávku vody pro hašení si hasiči zřídili čerpací stanoviště v Železném Brodě a Koberovech.

Už při příjezdu první jednotky byla podle Suchardy požárem zasažená celá roubenka. "Nejdůležitějším úkolem kromě uhašení požáru tak bylo hlavně ochránit sousední objekt," řekl Sucharda. U něj oheň poškodil jen střešní konstrukci, jinak se hasičům podařilo tento dům zachránit. V opačném případě by byla škoda o dva miliony vyšší.

Požár likvidovali hasiči z deseti jednotek, jejich zásah trval téměř do dnešních 05:00. "Na dohlídku tam zůstala místní jednotka dobrovolných hasičů a bude dnes i pokračovat vyšetřování příčiny požáru," dodal mluvčí hasičů.

čtk