Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje uvedl do provozu novou stanici v Doksech

112
13. 01. 2021 | 18:36

Po dlouhých deseti letech od otevření stanice Tanvald má Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje konečně další novou stanici profesionálních hasičů. Uvedení stanice Doksy ze zkušebního provozu do standardního směnného provozu proběhlo 12. ledna 2021. Pro profesionální hasiče, sloužící od června 2018 v provizorních prostorech, se jedná o výrazné zkvalitnění podmínek pro řádný výkon služby. 

hasiči doksy
Foto: HZS LK

Současná situace spojená s pandemií nového koronaviru, neumožňuje hasičskému záchrannému sboru vyjádřit poděkování všem, kteří se od počátku podíleli na vzniku stanice profesionálních hasičů v Doksech, způsobem, který odpovídá významu této události. Jakmile budou podmínky příznivější, bude nová stanice slavnostně představena veřejnosti za přítomnosti vážených partnerů.

Děkujeme Ministerstvu vnitra ČR za schválení a financování, společnosti Arplan s.r.o. za projektovou dokumentaci, společnosti BH stavby a konstrukce s.r.o. za výstavbu, stavebnímu dozoru za odborný dohled, Libereckému kraji, statutárním zástupcům měst Doksy a Česká Lípa, zástupcům složek IZS za veškerou pomoc k úspěšnému dokončení stavby, a rovněž i příslušníkům HZS Libereckého kraje, kteří sloužili více jak dva roky ve ztížených podmínkách provizorního „buňkoviště“ v areálu SSHR Doksy.Foto: HZS LKStavba byla zahájena v červenci 2019 a firma BH stavby a konstrukce s.r.o. po zdárném dokončení stavby předala stanici 14. prosince 2020 do užívání HZS Libereckého kraje. Její financování bylo kompletně zajištěno ze státního rozpočtu. Jistě stojí za zmínku, že vysoutěžená částka na výstavbu nové stanice nebyla překročena, ale naopak se podařilo ušetřit náklady za připojení na inženýrské sítě.

HZS LK/Jakub Sucharda