Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonecké maléry: Žena se probudila v zamčeném autobuse, muž uprchl z bohnické léčebny

112
29. 03. 2024 | 18:50

Na linku 156 volala před sobotní půlnocí žena s tím, že je v jabloneckých garážích v zamčeném autobuse a nemůže ven. Vysvětlila, že cestovala z Liberce do Jablonce, v autobuse usnula a probudila se až v depu. Hlídka MP vyhledala dílenského mistra, aby garáže a vůz otevřel.

Za pouta podal trestní oznámení

Před sobotní půlnocí se hlídka MP Jablonec nad Nisou snažila v ulici Liberecká upozornit řidiče modrého Fordu Transit, že mu nesvítí zadní pravé světlo. Se zlou se však potázala. Ve Fordu seděl muž se ženou, oba evidentně opilí, a řidič nevybíravým slovníkem ohodnotil fakt, že je strážníci staví. Zkoušku na alkohol v dechu rezolutně odmítl. Jeho chování i slovní projev nabývaly na agresivitě, až zdvižená pěst řidičova byla důvodem ke spoutání. V půl jedné ráno si jej z místa incidentu odvezla hlídka Policie ČR. Celá událost skončila telefonátem na tísňovou linku čtyři minuty po jedné hodině. Řidič oznámil městským strážníkům, že na hlídku podává na Obvodním oddělení Policie ČR v Jablonci trestní oznámení za údajné fyzické napadení. Městská policie řidiče, který se odmítl podrobit zkoušce na alkohol v dechu i lékařskému vyšetření, vyzvala, aby přišel vše vysvětlit, jakmile vystřízliví. Celou věc nyní jako přestupek šetří správní odbor jabloneckého magistrátu.

Nebezpečný pacient

V pondělí 25. března odpoledne vyjela hlídka MP na polikliniku do Poštovní ulice. Podle oznámení měl být ve 4. patře v psychiatrické ordinaci pacient, který utekl z bohnické léčebny. Byl označený jako nebezpečný. Proto na místo vyjely tři hlídky MP. Pacient však mezitím z ordinace utekl do blízkého centra. Muže s oholenou hlavou ve světlé bundě a tmavých kalhotách, celého od krve, zachytily kamery městského kamerového systému v ulici Komenského před prodejnou Vodafone, kde jej strážníci obklíčili a posléze předali Policii ČR k dalšímu šetření.

Nehybný muž ve Mšeně

V dalším telefonátu z pondělního podvečera na dispečink MP oznamovala žena, že u schodiště pod mšenskou prodejnou Kaufland v ulici U Kostela nehybně leží muž. Zřejmě opilý, nereaguje na oslovení, ani zatřesení, a těžko říci, zda dýchá. Strážníci našli na označeném místě na břiše ležícího muže, který nereagoval na žádný podnět, nebyl však zraněný a dýchal. Když ho strážníci otáčeli, muž se probral. Byl vyděšený a nevěděl, kde je. Stěžoval si na silné bolesti břicha, o čemž svědčily i silné křečovité záchvaty. Říkal, že neví, jak dlouho tu leží, ale věděl, že měl jedno pivo a tři dny nic nejedl. Hlídka proto přivolala záchranku, která si dotyčného převzala.

JN/Jana Fričová