Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jablonečtí kriminalisté vyšetřují úmrtí 44 letého muže v přehradní nádrži Mšeno 

112
30. 07. 2020 | 16:19

AKTUALIZOVÁNO: V přehradě Mšeno v Jablonci nad Nisou se ve středu zřejmě utopil čtyřiačtyřicetiletý muž. Záchranářům trvalo více než hodinu, než se jim ho podařilo najít. Přes opakované oživovací pokusy konstatoval přivolaný lékař mužovu smrt, uvedl dnes v tiskové zprávě krajský policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

jablonec přehrada DSC 0454 prehrada
Foto: JN

Oznámení o pohřešování muže dostali záchranáři prostřednictvím linky 112. "Naposledy byl spatřen v prostoru vodní nádrže Mšeno. Na místo byly okamžitě vyslány jednotky integrovaného záchranného systému, vodní záchranná služba a profesionální potápěči," popsal zásah Robovský.

Jablonecká přehrada o rozloze 27 hektarů je oblíbeným místem ke koupání nejen pro obyvatele Jablonce. Sjíždějí se tam lidé ze širokého okolí. V parných dnech k ní míří denně až 5000 lidí. Záchranářům se pohřešovaného muže podařilo nalézt krátce po 18:00. Pokusy o jeho oživení byly ale marné.

"Případem se nyní zabývají jablonečtí kriminalisté. Více k příčině úmrtí napoví výsledky nařízené soudní pitvy," dodal Robovský.

čtk