Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

K nočnímu požáru uskladněného dřeva vyjely tři jednotky požární ochrany. Hasiči uchránili majetek za 1 milion korun

112
19. 05. 2020 | 9:48

V pondělí ve 23:16 hodin byly krajským operačním a informačním střediskem vyslány tři jednotky požární ochrany do Svoru u Nového Boru. Po příjezdu jednotek na místo bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár přístřešku s uskladněným dřevem.

hasiči dřevo2
Foto: HZS LK

Vzhledem k tomu, že na přístřešek navazovala také dřevěná pergola a stodola, bylo potřeba rychle zamezit dalšímu rozšíření požáru.

Zásah byl veden jedním C proudem a jedním vysokotlakým proudem. Požár dostaly jednotky pod kontrolu půl hodiny od nahlášení ve 23:52 hodin. Likvidaci pak hasiči ohlásili patnáct minut po půlnoci. Foto: HZS LKPomocí termokamery jednotky zkontrolovaly i přilehlou stodolu, aby se ujistily, že se požár nerozšířil právě na těsně sousedící objekt. Následně rozebraly hromadu dřeva a dohasily skrytá ohniska. Foto: HZS LKPříčina vzniku požáru byla stanovena jako nedbalost při manipulaci s otevřeným ohněm. Škoda způsobena požárem byla odhadnuta na 20 tisíc korun. Jednotky uchránily majetek v hodnotě 1 milionu korun. Požárem byl poničen přístavek na dřevo a pergola. Na místě zachovali profesionální hasiči z České Lípy a dobrovolné jednotky z Nového Boru a Cvikova.

HZS LK/Lucie Hložková