Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kriminalisté už vědí, kdo oloupil v českolipském parku ženu o osobní věci a CD skupiny Traktor

112
28. 03. 2024 | 5:49

V tomto týdnu obvinil vyšetřovatel dva Českolipany ve věku 20 a 43 roků ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže a také přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku ve formě spolupachatelství.

Jde o dva příbuzné, kteří 15. prosince loňského roku krátce před půlnocí v parčíku  Milady Horákové v České Lípě poblíž řeky Ploučnice společně oloupili 48letou ženu. Ta se vracela z koncertu rockové kapely Traktor,který se téhož dne konal v kulturním domě Crystal.

V inkriminované době se v parčíku kromě této trojice nikdo jiný nenacházel. Oznamovatelka do protokolu uvedla, že ji neznámí muži obestoupili a jeden z nich ji pevně chytil za ruku. Potom jí z krku strhnul zlatý řetízek s křížkem a jeho komplic jí prohrabal batoh. Připravili ji o zlatý křížek, peněženku s hotovostí 600 korun, platební kartu, mobilní telefon a osobní věci. V jejich rukách také skončilo zánovní CD skupiny Traktor, které si na koncertu zakoupila. Vzniklou škodu vyčíslila na 6 100 korun. Když si vzali, co potřebovali, nechali ji jít.

Lupiči se později pokusili neúspěšně vybrat z její platební karty nějaké peníze, což se jim ovšem nepodařilo.  Pokud je soud uzná vinnými, může je poslat do vězení až na 10 let. Na jeho verdikt si zatím počkají na svobodě. Případ objasnili českolipští kriminalisté.

PČR/Ivana Baláková