Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Kříženec rotvajlera a pitbulla v Jablonci pokousal majitele i nájemníky. Bude to mít dohru

112
19. 01. 2021 | 13:14

Jablonecká městská policie zasahovala v bytovém domě v Květinové ulici, kde pes pokousal několik lidí včetně svého majitele. Ten se před zvířetem schoval v bytě přítelkyně a nechal je na chodbě.

rotvajler
ilustrační foto

V neděli odpoledne volala obyvatelka domu v Květinové ulici na tísňovou linku městské policie. „Paní oznámila dispečerovi, že na chodbě domu se pohybuje agresívní pes, kříženec rotvajlera a pitbulla,“ říká Tomáš Svačina z MP Jablonec nad Nisou s tím, že pes pokousal několik osob. „Napadl a pokousal i svého majitele, který se před ním schoval v bytě své přítelkyně, protože prý psa nezvládal.“

Na místo okamžitě vyrazila hlídka strážníků i Dagmar Kubištová z lučanského zvířecího útulku. Právě z něj si majitel údajně psa přivezl. „Tak to přesně nebylo, pes nebyl v našem útulku, pouze jsem zprostředkovala výměnu zvířete mezi majiteli,“ komentuje případ Kubištová.

Když hlídka dorazila na místo, našla v chodbě domu muže, který se vší silou opíral o dveře kotelny, aby je udržel zavřené. Povedlo se mu tam totiž psa zahnat. „Zpoza dveří bylo slyšet hlasité kňučení, vrčení a škrábání na dveře. Strážníci je pootevřeli a jeden z nich se skulinou pokoušel upoutat pozornost psa pamlsky a neustále na něj mluvil. Nic nepomohlo. Nakonec použil odchytovou tyč, nezranil psa, ani nikoho dalšího. Zvíře bylo stále velmi agresívní, snažilo se na strážníka útočit a tyče se zbavit,“ popisuje incident Svačina.

Psa odvezla Dagmar Kubištová do útulku a strážníci začali zjišťovat škody. „Majiteli pes vykousl na předloktí část svalstva, jeden z nájemníků měl škrábance na břiše a další muž měl hluboké rány od pokousání na rukou a zranění na břiše. Proto strážníci okamžitě zavolali záchrannou službu a zraněným poskytli první pomoc,“ konstatuje Tomáš Svačina. Celou událost městská policie šetří pro podezření ze spáchání trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti.


JN/Jana Fričová