Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecká policie stále pátrá po seniorovi, který se ztratil na cyklovýletě. Bez léků je v ohrožení. Zatím se našly jen klíče

112
20. 10. 2019 | 17:00

AKTUALIZOVÁNO: Liberecká policie dál pátrá po sedmdesátiletém Janu Klosovi, který se v sobotu nevrátil z cyklovýletu. Senior trpí Parkinsonovou chorobou a pravděpodobně u sebe nemá léky, může proto být v ohrožení života. Po muži už v noci na dnešek pátrali policisté i hasiči, zapojili se také psovodi se psy a vrtulník s termovizí, zatím ale bez výsledku. Pátrací akce bude dál pokračovat přes noc, řekla ČTK krajská policejní mluvčí Vladimíra Šrýtrová.

Pohřešování muže oznámil jeho známý v sobotu kolem 21:00 na tísňovou linku 112 a následně také na obvodním oddělení Hejnice. "Pohřešovaný se ztratil na cyklovýletě v okolí viničné stezky v Oldřichově v Hájích," uvedla Šrýtrová. Před 21:00 se senior domluvil telefonicky se svým známým, že ho vyzvedne u restaurace U Kozy. "Na sjednaném místě pohřešovaný nebyl a známý jej telefonicky kontaktoval znovu, kdy mu pohřešovaný uvedl, že je neznámo kde a kolo nechá v jeskyni," doplnila mluvčí.

Pohřešovaný muž

Muž se dosud nevrátil a od té doby o sobě nepodal žádnou zprávu. Policistům se zatím nepodařilo vypátrat ani jeho kolo. Pohřešovaný je v ohrožení života, musí brát léky, které u sebe pravděpodobně nemá. "Na sobě by měl mít modro-černý cyklistický dres, černé cyklistické kalhoty a červenou přilbu," popsala muže Šrýtrová. Muž je zhruba 174 centimetrů vysoký, má vyholenou hlavu a šedé oči.

"Pátrání bylo zatím bez výsledku, podařilo se nám však v rámci pátrání na cyklostezce poblíž restaurace U Kozy najít na zábradlí pověšený svazek klíčů s modrou šňůrou, který patří právě pohřešovanému. V souvislosti s tímto nálezem se obracíme s žádostí o pomoc na veřejnost, aby se policistům přihlásil člověk, který tyto klíče nalezl a na zábradlí pověsil," doplnila krátce před 17:00 Šrýtrová. Informacemi k nálezu klíčů může podle ní policistům velmi pomoci při dalším pátrání.

"Informace je možné volat na tísňovou linku 158 nebo informovat přímo policisty na kterékoliv policejní služebně," dodala Šrýtrová.

V krátké době je to už druhý senior, po němž policisté a hasiči v Libereckém kraji pátrají. V pátek se na Českolipsku ztratila třiasedmdesátiletá žena, která se vydala na houby v okolí Velkého Grunova. Když se do večera nevrátila, zalarmoval její manžel policii. Ženu se podařilo nalézt ještě v pátek kolem půlnoci, na základě popisu ji poznal strojvedoucí osobního vlaku. Vedla jízdní kolo. "Byla v pořádku, vzhledem ke svému zdravotnímu stavu a celodenní únavě se nestačila včas vrátit domů," doplnila Šrýtrová.

čtk