Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký hasič Jan Pipiš přivezl ze závodu Firefighter Combat Challenge v polském Plocku stříbrnou medaili

112
11. 08. 2020 | 18:02

Liberecký reprezentant Jan Pipiš, který slouží na stanici Liberec jako hasič - strojník, se o víkendu zúčastnil závodu FCC (Firefighter Combat Challenge) v polském Plocku. 

hasiči pipiš1
Foto: HZS LK

Jan Pipiš se dostal na řadu až jako téměř poslední závodník a se svým výsledným časem 1:32 s si vybojoval stříbrnou medaili. Předběhl ho s časem 1:26 s pouze jeho největší rival na mezinárodní scéně Adam Spychal (Polsko), se kterým pravidelně bojuje o přední příčky. Tentokrát byl rychlejší o pár sekund polský závodník. Honza se se svým kolegou z Jihomoravského kraje Miroslavem Michlovským zúčastnil také v pozdním nedělním odpoledni závodu v tandemu.Foto: HZS LKCelý závod se odehrával v extrémních teplotních podmínkách. Teploměr ukazoval odpoledne hodnotu téměř 34°C. Takováto teplota nebyla příjemná žádnému závodníkovi, který na sobě navíc nesl výstroj o váze + 20kg.

"Kvůli hygienickým opatřením jsme všichni závodili bez masek, nejdříve se to zdálo jako výhoda, ale kvůli vysoké teplotě a vlhkosti vzduchu, se to stalo spíše další překážkou. Maska má totiž vždy stejnou teplotu a vlhkost vzduchu, takže to, co je venku nevdechuji.", řekl Jan Pipiš. Závodu se účastnilo celkem 150 závodníků.Foto: HZS LKHZS LK/Lucie Hložková