Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký hasič posbíral cenné kovy v závodě Championships FireFit. Postavil se celému světu

112
26. 06. 2019 | 9:23

Minulý týden se v německém městě Rodgau zúčastnil liberecký profesionální hasič Jan Pipiš závodů FireFit proti celému světu. V kategorii jednotlivců se umístil na úžasném třetím místě. Sám s tímto pořadím není úplně spokojen, neboť ho dolů posunula penalizace od rozhodčích.

hasforevervyska
Foto: archiv Jana Pipiše

Foto: archiv Jana Pipiše „Jen dva závodníci zaběhli trať pod 90 sekund. Byl jsem jedním z nich, bohužel verdikt byl nekompromisní a posunul mě na třetí příčku," sdělil Jan Pipiš.

Jak pokračoval, kategorii dvojic s německým kolegou vyhrál s náskokem 4s. V kategorii štafet předvedl liberecký hasič společně s příslušníky ze stanice Jičín a Pardubice skvělý výkon a domů tak přivezli další zlato.

Celkově se závodů v Rodgau účastnilo 215 sportovců. Vítězil ten, který dokázal náročnou trať plnou silových disciplín zdolat v co nejkratším čase. Závod hasiči běželi s aktivním dýchacím přístrojem.