Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberecký hasič Radek Musil veze z World Police and Fire Games v Číně zlato

112
12. 08. 2019 | 19:25

Radek Musil, liberecký hasič, v těchto dnech bojuje o nejcennější kovy v čínském městě Chengdu na Světových policejních a hasičských hrách (World Police and Fire Games). Jde o velkolepou událost, která svými ceremoniály připomíná olympijské hry.

musil čína 1
Foto: HZS LK

Radek Musil přijel do Číny bojovat v půlmaratonu a orientačním běhu. Hned v pátek se zúčastnil právě půlmaratonu, kde zaběhl doposud své nejlepší umístění s časem 1:35:00. Celá trať nebyla jednoduchá, místy bylo převýšení až 175 m. Počet účastníků se vyšplhal až nad 1000. Radek statečně bojoval celý závod, bohužel o 0,9 vteřiny skončil v kategorii 40+ na čtvrtém místě. „Děkuji za podporu všem doma a děkuji za možnost reprezentace našeho sboru v Číně. Doufám, že jsem nikoho nezklamal. Podmínky byly pro všechny stejné, dal jsem do toho vše. Nebylo třeba se šetřit,“ vzkázal Radek.

Další den si ovšem spravil chuť v orientačním běhu, kde v kategorii 40-44 let obsadil první místo a veze do Libereckého kraje zaslouženou zlatou medaili.

Pod názvem Czech Police/Fire tým, který Radek utvořil na místě se závodníky z Vězeňské služby Světlá nad Sázavou, běželi také týmový běh. V něm se neumístili, ale běh si řádně užili. „V cíli jsme byli šťastní, a tak to má být, běh jsme si užili,“ sdělil Radek.

Absolvovat závody v Číně může Radek i díky podpoře partnerů a sponzorů. Vedle HZS Libereckého kraje to jsou: Liberecký kraj, statutární město Liberec, Ford Auto Trutnov s.r.o., AmbitionPro, MotoDeník, Greko elektro, Foxon, Levelsportkoncept, SDH Liberec – Sever.

HZS LK/Lucie Hložková