Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí kriminalisté zadrželi dva prodejce drog. Jeli v pervitinu, extázi i marihuaně

112
18. 09. 2019 | 16:26

Liberečtí kriminalisté zadrželi a obvinili z drogových deliktů dva muže ve věku 26 a 36 let. Podle jejich zjištění se oba několik let velkou měrou podíleli na distribuci pervitinu v části Liberecka směrem na Hrádek nad Nisou. Měli desítky odběratelů, řekl dnes ČTK mluvčí policie Vojtěch Robovský. Kromě pervitinu podle policie prodávali i extázi a marihuanu.

Oběma mužům hrozí dva roky až deset let vězení, starší je stíhaný vazebně, mladší byl v minulosti za drogové delikty již odsouzen.

Policie oba muže z okolí Hrádku, kteří jsou příbuzní, zadržela v rámci akce "OBI". Na případu pracovali kriminalisté několik měsíců. "Pro pervitin jezdili oba muži téměř denně do sousedního Polska. Při domovní prohlídce zajistili kriminalisté minimálně 300 gramů pervitinu (metamfetaminu), což odpovídá množství pro 3000 dávek," uvedl Robovský. Kromě pervitinu zajistili kriminalisté u nich také několik desítek tablet extáze s účinnou látkou MDMA, větší množství marihuany i peníze. "Během domovní prohlídky se podařilo kriminalistům zajistit také věci pocházející z trestné činnosti, a to odcizená jízdní kola," dodal Robovský. Muži drogy prodávali podle zjištění kriminalistů drobným dealerům i koncovým uživatelům v oblasti Hrádku nad Nisou a Chrastavy.

"Tento případ vystihuje aktuální situaci na Liberecku. Pervitin užívaný konzumenty pochází z velké části ze sousedního Polska, kde je v příhraničí vyráběn polskými výrobci," uvedl krajský vedoucí protidrogového týmu Toxi Pavel Folprecht. Letos do konce července se kriminalistům ze speciálního týmu podařilo objasnit v Libereckém kraji 84 drogových případů, obvinili 86 lidí. Zajistili také osm nelegálních laboratoří a tři pěstírny konopí.

čtk