Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Liberečtí kynologové a jejich psi stanuli na stupních vítězů

112
27. 05. 2019 | 21:55

Dva členové Kynologické záchranné skupiny HZS Libereckého kraje se o uplynulém víkendu zúčastnili Praktického závodu záchranných psů v Pardubicích.

kynologHZS
Foto: HZS

Nstržm. Pavel Málek šel do závodu se svou novou fenkou Yetti v kategorii začátečníci a mjr. Ing. Pavel Viták se čtyřnohým parťákem Harry v kategorii pokročilí. Závodilo se v plošnému pátrání po osobách i v sutinovém vyhledávání.

„Součástí závodu bylo také stanoviště první pomoci lidem i první pomoci psům," doplnil ostřílený účastník mnoha závodů kynolog Pavel Málek. Jak pokračoval, jemu se podařilo získat v kategorii „začátečníci-plocha" z jedenácti účastníků druhé místo. Jeho kolega Pavel Viták vybojoval v kategorii „sutina-pokročilí" třetí místo.

HZS/Zdenka Štrauchová