Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Loňská nehoda u Cvikova podle policie maskovala vraždu, případ míří k soudu

112
11. 11. 2022 | 17:15

Loňskou dopravní nehodu u Cvikova na Českolipsku podle zjištění policie fingoval muž, aby zamaskoval vraždu své manželky. Žena byla loni v říjnu nalezena mrtvá v ohořelém a nabouraném voze. Z jejího násilného zabití kriminalisté viní pětačtyřicetiletého manžela, vraždu plánoval a provedl zvlášť trýznivým způsobem.

policieMotoTwPČR2
ilustrační foto

Muž je stíhán vazebně. Státní zástupkyně Petra Pazderková tento týden podala obžalobu k libereckému soudu. Obviněnému hrozí vězení na 15 až 20 let, nebo výjimečný trest, řekla dnes ČTK Pazderková.

"Obžalobu jsem podala pro zločin vraždy dle paragrafu 140, odstavec 2,3 písmeno I a pro přečin maření úředního výkonu a vykázání podle paragrafu 337 odstavec 1, písmeno A trestního zákoníku," uvedla Pazderková. S ohledem na to, že soud se případem bude teprve zabývat, nemůže sdělit žádné bližší informace. "Pokud jde o popis jednání, které je předmětem obžaloby, a postoj obviněného k trestné činnosti, tak k tomu se v současné době vyjadřovat nebudu," řekla státní zástupkyně.

Mrtvou ženu záchranáři objevili v nabouraném a ohořelém osobním voze loni 20. října ráno na silnici třetí třídy mezi vesnicemi Drnovec a Mařeničky. Navenek se jevilo, že auto vyjelo z vozovky, narazilo do stromu a začalo hořet. "To jednání, které je předmětem obžaloby, bylo šetřeno jako dopravní nehoda. Až následně prověřováním bylo zjištěno, že se jedná o násilný trestný čin," dodala Pazderková.

čtk