Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Majitelé domácích mazlíčků zbystřete: v Liberci se vyskyly podezřelé návnady s jehlami

112
26. 07. 2023 | 10:02

Na sklonku měsíce června a dále pak v průběhu července jsme obdrželi jednotky oznámení o nálezech podezřelých návnad. Jednalo se například o uzeniny nebo sladké pečivo, ve kterých se uvnitř nacházely kovové hroty nebo jehly. K nálezům těchto podezřelých návnad došlo v ulici Pionýrů, Na Žižkově a v ulici Ježkova v Liberci.

návnada6
Návnada, foto: PČR

V dané věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat ve stádiu pokusu, za který pachateli v případě prokázání viny může hrozit trest odnětí svobody v rozmezí od jednoho do pěti let.

V této souvislosti upozorňujeme majitele domácích mazlíčků v této lokalitě, aby byli velmi obezřetní při jejich venčení. O nálezech dalších podezřelých návnad informujte nejbližší policejní služebnu nebo se obraťte na linku 158. Zároveň také přijmeme jakákoli svědectví, která by nám mohla dopomoci k objasnění těchto případů.

Návnada, foto: PČRPČR/Vojtěch Robovský