Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mezi Tanvaldem a Smržovkou unikající řidič postupně naboural tři auta

112
05. 08. 2019 | 9:46

AKTUALIZOVÁNO: Včera ve večerních hodinách (ve 20:37 hodin) vyjížděli hasiči k vážné dopravní nehodě ve Smržovce. Událost se stala na silnici I/14 mezi obcí Tanvald a Smržovka.  Na místo události byly postupně vyslány čtyři jednotky.

hasSmrž
Foto: HZS

"Prvotním průzkumem jsme zjistili, že se jedná o dopravní nehodu tří osobních vozidel. V době příjezdu první jednotky byly všechny osoby již mimo vozidlo," uvedl velitel družstva stanice Tanvald nprap. Karel Bukvic.

Hasiči na místě poskytovali zraněným osobám předlékařskou první pomoc a následně byli nápomocní posádkám ZZS LK při dalším ošetření a transportu do sanitních vozů. U vozidel provedli hasiči protipožární opatření, po celou dobu zásahu byla komunikace zcela neprůjezdná. Na žádost policie hasiči pomohli při nasvícení komunikace pro řádné zadokumentování dopravní nehody. Poté proběhl úklid vozovky a naložení automobilů na odtahový vůz. Komunikace byla zprůjezdněna krátce po půlnoci.

Zasahující jednotky na místě události: HZS LK stanice Tanvald, stanice Jablonec n/N, JSDHO Smržovka - město, JSDHO Smržovka – střed

HZS/Lucie Hložková

Událost z pohledu  PČR:

Včera kolem 18.50 projížděl 49letý řidič v osobním vozidle značky Mercedes Benz Smržovkou ve směru  na Jablonec, když v Husově ulici naboural zaparkované vozidlo značky Peugeot 106. V jízdě ale pokračoval dál, aniž by na místo přivolal policisty nebo na sebe zanechal majiteli vozidla kontakt.

Mercedes se po první kolizi vydal směrem na Tanvald a při šílené jízdě v protisměru bočně naboural osobní vozidlo značky Mazda, jehož řidič se mu snažil marně vyhnout a zajel až ke svodidlům. Protože šofér mercedesu vůbec na krizovou situaci nereagoval, naboural zadní část mazdy, po které se vozidlo otočila o 180 stupňů a zůstalo stát ve svém jízdním pruhu. Její řidič z toho jako zázrakem vyvázl bez zranění.

Mercedes ani tentokrát u nehody nezastavil a pokračoval dál v jízdě v protisměru a krátce na to se čelně střetl s osobním vozidlem značky Škoda Octavia. Při této kolizi utrpěli zranění tři lidé, oba řidiči a spolujezdec z mercedesu. Přivolaná zdravotnická záchranná služba je sanitou převezla do nemocnice, podrobnější informace o jejich zdravotním stavu zatím nemáme k dispozici.

Řidič mercedesu, který všechny tři kolize zavinil, se bez vysvětlení odmítl podrobit dechové zkoušce. Poté, co obdržíme vyžádané  lékařské zprávy o zdravotním stavu řidiče octavie a spolujezdce z mercedesu, rozhodneme o našem dalším postupu. Pokud by jejich zranění byla vážná, obviníme řidiče z přečinu ublížení na zdraví z nedbalosti.

PČR/Ivana Baláková