Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladá žena chtěla ukončit život skokem z železničního viaduktu. Tragické události zabránil výpravčí a policisté

112
18. 11. 2022 | 15:36

„Operační středisko Libereckého kraje“, ozvalo se ve sluchátku mladého muže, jež pár sekund předtím namačkal na svém displeji číslo tísňové linky policie 158. Poté již sled událostí nabral rychlý spád. Jakmile operační důstojník vyslechl, že mladíkovi volala jeho kamarádka, která sdělila, že se chystá ukončit svůj život skokem z železničního viaduktu, vyslal k události nejen několik policejních hlídek, ale současně neprodleně informoval o situaci i výpravčího železniční stanice.

policie viadukt
Foto: PČR

Po příjezdu na místo zahlédli muži zákona na železničním viaduktu ženu, která se za každou cenu snažila prolézt kovovou konstrukcí za účelem skoku do propasti hluboké více jak 20 metrů. Jeji pravou paži však pevně svíral již zmiňovaný výpravčí a seč mu síly stačily se ženu snažil přetáhnout zpět za konstrukci. Policisté nezaváhali ani na okamžik a ihned mu přispěchali na pomoc.

Díky kvalitní spolupráci a rychlému zásahu všech přítomných se podařilo zhatit původní záměr 34leté ženy, u níž byla od prvopočátku zřejmá celková dezorientace. Jakmile se žena nacházela v bezpečném prostoru, převzali si ji do své péče zdravotničtí záchranáři.

Policistům Libereckého kraje prap. Ondřeji Střížovi, stržm., Jakubu Střížovi a pprap. Tomáši Peckovi, kteří byli na místě události jako první, náleží uznání za dobře vykonanou práci, v jejímž důsledku nedošlo ke zmaření mladého lidského života.

PČR/Adéla Fialová