Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladí hasiči se v neděli utkali ve Dvojboji svatého Floriana, nechyběla tajná disciplína

112
21. 05. 2019 | 0:15

V neděli 19. května 2019 zorganizoval Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje na hasičském sportovišti v Liberci - Machníně již 28. ročník dětské soutěže „Dvojboj svatého Floriana". Díky sponzorům nim družstva neplatila startovné.

hasFlorian
Foto: HZS

Poděkování patří dobrovolným hasičům z Liberce - Machnína, kteří pořadatelsky spolupracovali s HZS LK, a také kolektivu rozhodčích, kteří celou soutěž zvládli bez jediného protestu.

Soutěže se zúčastnilo 9 družstev mladších a 11 družstev starších žáků. Soutěžící postupně absolvovali dvě disciplíny, požární útok dle Směrnice hry plamen pro kolektivy mladých hasičů Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska a tajnou disciplínu, která je každý ročník jiná a je pro soutěžící zajímavým zpestřením.

Po sečtení výsledků z obou disciplín se vítězi stala družstva SDH Machnín v kategorii mladších a SDH Hodkovice nad Mohelkou v kategorii starších žáků.

HZS/Zdenka Štrauchová