Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Mladík z Jablonce si od svého známého z Českolipska půjčil 16 tisíc, s penězi utekl a nehodlal je vrátil

112
07. 07. 2019 | 15:02

Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou na základě požadavku českolipských kolegů v uplynulých dnech sdělili 22letému mladíkovi z Jablonce nad Nisou podezření ze spáchání trestného činu podvod, kterého se dopustil 7. června letošního roku na Českolipsku.

peníze 5000CZK
Ilustrační foto

Podezřelý v tento den po předchozí domluvě převzal od svého známého v České Lípě nejprve 9 tisím korun a poté ještě v Doksech 7 tisíc korun s tím, že mu je ještě týž den do 22 hodin vrátí.

Aby mu celkovou částku 16.000,- mohl vrátit, odjeli spolu do obchodního centra NISA v Liberci. Tam podezřelý využil momentu, kdy si šel poškozený koupit jídlo a z místa utekl. Od té doby s poškozeným nekomunikoval ani mu půjčenou hotovost nevrátil.

Navíc policisté zjistili, že podezřelý jednal úmyslně, a to i přesto, že byl již v minulosti za takový čin pravomocně potrestán rozhodnutím Městského soudu v Brně. Vzhledem k této skutečnosti mu nyní za spáchání uvedeného trestného činu podvod hrozí trest odnětí svobody až na tři roky. Celý případ šetřili policisté z Obvodního oddělení v České Lípě.

PČR/Dagmar Sochorová